Preskočite na glavni sadržaj

Zbor HRT-a u atriju Kneževa dvora

U nastavku glazbenog programa jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara, u četvrtak, 25. srpnja s početkom u 21:30, u atriju Kneževa dvora nastupit će Zbor Hrvatske radiotelevizije pod dirigentskom palicom svog šefa-dirigenta i pomoćnika intendantice Igara za glazbeni program - Tomislava Fačinija.
vrijeme: 25.07.2019.
mjesto: Dubrovnik, Knežev dvor
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/

Izvest će odabrana zborska djela ruskih autora – Georgija Sviridova i Sergeja Rahmanjinova inspiriranih liturgiskim pjevanjem u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Dirigent Tomislav Fačini program koncerta najavljuje kao glazbu koja miriše na ljubav neba i zemlje.  „Ako je glas najljepši instrument, ruska pravoslavna glazba najljepša zborska literatura, Svenoćno bdijenje Sergeja Rahmanjinova najljepša ruska liturgijska glazba, a Knežev dvor prostor najljepše akustike i ugođaja, onda si na pravom mjestu, harni slušatelju! I veličanstveno Bdijenje Rahmanjinova, kao i skladbe na njega naslonjenoga Georgija Sviridova, autora kojega tek otkrivamo kroz njegove prekrasne zborove - zamrznute u vremenu i satkane od stotinu nijansi bijeline, zvukovne su kupke koje slave krasotu i neiscrpno bogatstvo ljudskoga glasa.“ – zapisuje Fačini.

Ulaznice za koncert dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr. (Cijena ulaznica: 75/100/125/150/200/250/300 kn)

Opširnije:
http://www.dubrovnik-festival.hr/
https://glazba.hrt.hr/