natječaj

Objavljen natječaj potprograma Kultura u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti


vrijeme: 12.06.2017.
prijava: 25.07.2017.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije 12. lipnja objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda – dvogodišnji projekti. Rok za prijavu je 25. srpnja 2017. godine do 12 sati.

Dvogodišnji projekti književnih prijevoda namijenjeni su nakladničkim kućama i traju najduže dvije godine, a podrazumijevaju prijevod od najmanje tri do najviše deset književnih djela s jednog europskog jezika na drugi. Najviši iznos potpore koji je moguće ostvariti iznosi 100.000,00 eura što iznosi do 50 % ukupne vrijednosti projekta.

Pod projektom podrazumijevaju se aktivnosti prijevoda i objave europske književnosti (romani, kratke priče, drame, poezija, stripovi i dječja književnost), što uključuje i troškove prijevoda isječaka za kataloge izdavača s ciljem poticanja prodaje prava u i izvan Europe, troškove promocije i distribucije kao i digitalne promocije te troškove sudjelovanja autora na različitim književnim sajmovima i festivalima. Osim tiskanih, mogući su i prijevodi elektroničkih izdanja knjiga.
 
Rok za prijavu je 25. srpnja 2017. godine do 12 sati.
 
Skrećemo pozornost svim prijaviteljima da detaljno prouče tekst natječaja kao i vodič za korisnike koji je sastavni dio natječaja.
 
Sve detalje natječaja kao i vodič za korisnike i prijavnicu možete naći na službenim stranicama Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu.
     
Za sva pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu Kultura možete kontaktirati Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture. 

(D.H.F., 13.06.2017)

Europska godina kulturne baštine