Preskočite na glavni sadržaj

9. Srednjovjekovni festival - Svetvinčenat

9. Srednjovjekovni festival održat će se u Svetvinčentu od 2. do 4. kolovoza 2019. godine. Program festivala podijeljen je u tri tematska dana - petak kao Obiteljski dan, subota Dan viteštva i nedjelja kao Dan legendi.
vrijeme: 03.08.2019.
mjesto: Svetvinčenat
 
Za petak je najavljena dječja viteška borba koja je vrlo interesantna za djecu i njihove roditelje. Drugi dan je naglasak na viteške borbe, borilačke vještine, predstavljanje sve moguće artiljerije i srednjovjekovnih borbenih rekvizita i vještina. A treći dan je posvećen legendama gdje kulminira program s prikazom Legende o vještici Mare te sam kraj Festivala kada se scenski dočara „spaljivanje“ Kaštela.“

Bogat program uključuje veliki broj sudionika iz raznih udruga i društava koji njeguju tradicije i kulturu srednjovjekovnih majstora, animatora, vitezova, umjetnika. 

•  Program

Napomena: Zbog najave lošeg vremena tijekom večernjih sati u Svetvinčentu, program planiran za petak, 2. kolovoza 2019. godine u sklopu 9. Srednjovjekovnog festivala neće se održati! Svi programi u sklopu Dječjeg dana planirani za ovaj petak prebacuju se u subotu i nedjelju. U subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza, Srednjovjekovni festival će biti otvoren od 15 sati, a detalji novog programa bit će objavljeni na društvenih mreža (Instagram i Facebook).

https://www.facebook.com/srednjovjekovnifestival


Fotografija Srednjovjekovni festival Svetvinčenat.