Preskočite na glavni sadržaj

Drugi 'Okolo' po Zagrebu

Drugo izdanje umjetničkog projekta „Okolo“, koje će se održati u Zagrebu od 17. kolovoza do 1. rujna, objedinit će niz zanimljivih urbanih intervencija na više od 25 gradskih lokacija povezanih u jednu veliku umjetničku šetnju.
vrijeme: 17.08.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/okolozagreb/

Brojne jedinstvene umjetničke instalacije koje će „niknuti“ tijekom kolovoza moći će se pronaći u zakutcima Gornjeg grada ili krošnjama zagrebačkih parkova, dok će neke čekati prolaznike da ih otkriju na neobičnim uglovima ulica koje vode sve do Glavnog kolodvora.
 
Ovogodišnje urbane intervencije u sklopu projekta „Okolo“ nosit će potpis nekolicine domaćih i međunarodnih umjetnika. S međunarodne umjetničke scene u Zagreb stižu   francuski ulični umjetnici Ella & Pitr koji će grad uljepšati živopisnim muralom, Španjolac Javier Riera čija će jedinstvena landscape svjetlosna instalacija iznenaditi prolaznike jednog zagrebačkog parka te australski umjetnik Michael Pederson koji će po Zagrebu „prošetati“  svoje duhovite ulične minijature.
 
„Okolo“ je projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba, osmišljen da malim intervencijama u samo tkivo grada oživi i osvježi odabrane javne prostore i stvori spontano mjesto susreta umjetnosti, grada i prolaznika. Pokrenut je prošle godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a crveni tepih do Gornjeg grada, kumica na stepenicama Dolca, živopisni likovi u igri s urbanim elementima i biljke koje sviraju na dodir samo su neke od zanimljivih intervencija kojima je „Okolo“  već obogatio zagrebačke ulice.
 
Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček).

https://www.facebook.com/okolozagreb/