Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Joška Eterovića u Bolu

Galerija umjetnina ''Branislav Dešković'' u Bolu na Braču, u svom ciklusu ljetnih izložbi, ugošćuje umjetnika Joška Eterovića. Izložba se otvara u subotu, 3. kolovoza u 21.30 sati, a moći će se pogledati do 4. rujna 2019.
vrijeme: 03.08.2019.
mjesto: Galerija umjetnina Branislav Dešković, Bol na Braču
url: https://czk-brac.hr

Eterović živi i radi na relaciji  Rijeka-Zagreb-Pariz, a njegova priča o ljubavi prema umjetničkom stvaranju počinje još u rodnom domu na Braču, u Pučišćima gdje je živio do četrnaeste godine kada se s roditeljima seli  u Rijeku. U studentsko doba odlazi u Zagreb, a ubrzo u Pariz i Španjolsku. Prva velika izložba u Parizu 1973. godine imala je ogroman publicitet, a tada zapravo i počinje njegova bogata, svjetska karijera. 

Joško Eterović danas uglavnom stvara u ateljeu u Rijeci, u kući na Kantridi koju mnogi smatraju jednom od najljepših na Mediteranu. Ovdje, u dodiru s morem, nastaju njegove slike, skulpture, objekti, instalacije… umjetnost koja pršti energijom i beskrajnom radošću života. Djela Joška Eterovića danas se nalaze u fundusima mnogih galerija širom svijeta i kod svjetski poznatih kolekcionara. Izložbom u Galeriji u Bolu, Joško se vraća svome otoku.

Izložbu Joška Eterovića otvorit će likovni kritičar i kustos Branko Franceschi.