Preskočite na glavni sadržaj

Dragon Teatar: Premijera 'Pinocchija'

Premijera šeste ovogodišnje produkcije Dragon Teatra, predstave za djecu „Pinocchio“, održat će se na otoku Istu, u nedjelju, 4. kolovoza 2019., u 21:00 sat, ispred škole.
vrijeme: 04.08.2019.
mjesto: Otok Ist
url: http://www.dragonteatar.hr/

Dragon Teatar
Pinocchio
Igraju: Mirta Juran, Tamara Kovačević, Elena Bukvić, Renato Pizek
Režija i dramatizacija: Maja Šimić
Izrada i idejno oblikovanje lutaka i maski: Lorna Kalazić

„Pinocchiove pustolovine“ priča je o jednom lutku koja prerasta u parabolu o sazrijevanju, a živošću jezika, jednostavnošću i tečnošću stila te humanošću likova ostaje jedan od vrhunaca talijanske književnosti XIX. stoljeća

Collodi Carlo talijanski pisac i novinar, svjetsku je slavu stekao bajkom „Pinocchiove pustolovine“. Priča je prevedena na mnoge jezike i proglašena „najvećom knjigom na svijetu“.

Glavna tema „Pinnochia“  je razvoj ličnosti i sazrijevanje, ali i put koji osoba mora proći kako bi izašla iz zla i usmjerila se ka dobrom. Čitatelj i gledatelj jasno doživljava psihološku transformaciju glavnog lika Pinnochia. On je najprije nestašni, drveni lutak, koji na kraju postaje dobar dječak.

U svojoj dramatizaciji Maja Šimić odabire markantne scene i likove kao što su: susret sa Zrikavcem, prevara Lisice i Mačka, modrokosa djevojčica koja Pinocchia spašava iz gotovo sigurne smrti i šaka razbojnika, Modra vila koja Pinocchia suptilno poput majke i zaštitnice prati kroz sve pustolovine. Tu je i alter ego Pinocchia, nestašni dječak Lucignolo s kojim lutak odlazi u fantastičnu Zemlju igračaka i pretvara se u magarca. Slijedi cirkuska pustolovina iz koje se lutak susreće s ocem Geppettom i vraća u svijet kao pravi dječak.

Nakon premijere, slijede igranja na Velom Ižu, u Mandrama, na Molatu, Dugom otoku te na Stanarskoj fešti.

https://www.facebook.com/teatar.dragon/