Preskočite na glavni sadržaj

Aleksej Orel i Miha Pečar izlažu u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu u nedjelju, 11. kolovoza u 20 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije - samostalnu izložbu Alekseja Orela 'Opsesija: gledanje' te izložbu Mihe Pečara 'Iskušavanje oblika'. Kustos izložbi je Eugen Borkovsky.
vrijeme: 11.08.2019.
mjesto: Gradska galerija Fonticus, Grožnjan

Aleksej Orel rođen je 15. VI. 1976. godine u Puli, gdje i danas živi i stvara. Fotografijom se počinje baviti u ranom djetinjstvu pod mentorstvom svog djeda majstora fotografije Alojza Orela. Period odrastanja obilježili su razvoj znanja i eksperimentiranja u fotografiji, te traženje samostalnog fotografskog izričaja. 1996. počinje njegov profesionalni fotografski rad u dnevniku Glas Istre. Od 1997. godine radi u fotografskom obrtu Foto Vujičić u kojem je sve do 2003. godine kada otvara tvrtku Fotopixel. Tijekom godina postaje aktivni sudionik i član fotografskih udruženja  Udruženje likovnih i književnih stvaraoca Pule (ULIKS-Pula) i Fotokluba Zagreb. Jedan je od osnivača fotokluba FORMAT u Puli gdje vodi i organizira više foto tečaja za zaljubljenike u fotografiju, kao i predavač na ljetnim radionicama Hrvatskog fotosaveza te sudionik natječajnog seminara Fotosofije na kojem osvaja 1.nagradu za foto dvoboj. 2012. godine postaje članom strukovne udruge HDLU Istre. Izlagao je na 20 samostalnih te više od 50 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Zadnjih 10 godina živi kao  freelance artist od fotografiranja, videografiranja i animacije za inozemne agencije na više kontinenata.



O izložbi - Aleksej Orel: OPSESIJA: GLEDANJE


***
Miha Pečar
rođen je 21. IV. 1977. u Kopru. Najprije se educira na Fakultetu za pomorstvo, smjer strojar. Poslije nekoliko godina plovidbe na prekooceanskim brodovima, počinje ga zanimati kamen i kiparstvo. Ovaj interes prelazi u studiranje na Akademiji likovnih umjetnosti u Carrari (Italija). Poslije prvog stupnja studiranje nastavlja u Carrari i Varšavi (Poljska). Poslije studiranja, u Portorožu, zajedno sa suprugom Miriam. E. V. otvara malu galeriju PREDSOBA u Piranu. Najčešće za kiparske radove bira kamen ali i druge materijale/medije. Autor je nekoliko monumentalnih skulptura u Sloveniji i inozemstvu. Sudjelovao je na nekoliko kolektivnih izložbi. Živi i radi u Portorožu.



O izložbi - Miha Pečar: ISKUŠAVANJE