Preskočite na glavni sadržaj

Aleksandar Sascha Kuzman: Identiteti

Otvorenje izložbe Aleksandra Sascha Kuzmana 'Identiteti', iz ciklusa Ego sum qui sum, održat će se u subotu, 10. kolovoza 2019., u 20 sati, u Kuli sv. Martina u Bujama.
vrijeme: 10.08.2019.
mjesto: Buje, Kula sv. Martina
url: http://www.uciliste-buje.eu/

"Lice je temeljna oznaka identiteta. To je detalj tijela koji je neponovljivo osoban i po kojemu razaznajemo ljude. Dio tijela koji nas označuje kao pojedinca. Ostali dijelovi tijela mogu lako pobrkati vlasnika. Tijekom povijesti oblika čovjek je najzastupljeniji likovni motiv, bilo da je vizualiziran prikazima tijela ili je pažnja fokusirana na glavu. U našem slučaju, Aleksandar Sascha Kuzman pažnju usmjeruje na lice. On predstavlja kolekciju portreta. Pritom se služi fotografskom tehnologijom. Već na prvi pogled jasno je da su radovi ujednačeni i da postoje samo manja odstupanja od kanona kojeg si autor zadaje. Radi se o propitivanju forme i raspoloženja."
(...)
"Fotografije nude portretne situacije koje ne sakrivaju nepravilnosti fizionomije, na kojima se ne mora ispasti mladoliko ili u pozi mudraca. Pred nama je upravo suprotno: umjetnik bilježi sudionike realnog vremena. Iako svi modeli poziraju i imaju svijest da ih netko bilježi, zaustavljeni trenuci kao da su nastali skoro neželjeno.'' (..).  -  Eugen Borkovsky, kustos, prilagođeno iz predgovora



https://www.facebook.com/events/2334762773270092/