Preskočite na glavni sadržaj

Tvrđava Gripe ugošćuje 'Teatar pod zvijezdama'

Novi kazališno-glazbeni festival "Teatar pod zvijezdama" na tvrđavi Gripe gdje će publika moći uživati u premijernim predstavama, ali i koncertima, predstavljen je u petak u Splitu.
vrijeme: 22.08.2019.
mjesto: Split, Tvrđava Gripe
Na festivalu će gostovati pet kazališnih predstava-komedija od kojih su četiri premijere, izuzev predstave Gradskog kazališta mladih (GKM) "Splićanke".

Cijene ulaznica su 80 kuna, a na dan predstave ili koncerta sto kuna. Nakon predstave i koncerta publika će imati priliku družiti s glumcima i pjevačima na tvrđavi.

Potrudili smo se za gledatelje osigurati premijere predstava, obilježiti 25 godišnjicu glazbene karijere Harija Rončevića i organizirati prvi samostalni koncert poznatog tenora Marka Škugora u Splitu, rekao je organizator festivala Damir Karaman, uz Grad Split i splitsku Turističku zajednicu.

Direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić je istaknula kako žele da se na tvrđavi Gripe održavaju i ostali prigodni događaji. Dodala je i da Split bilježi izvanredne turističke rezultate, te da su upravo takve manifestacije dodatni motivator dolaska u grad brojnih gostiju.

Glumica Ana Gruica Uglešić je rekla da je to izuzetna prilika da kazalište priđe ljudima te podsjetila kako je predstavu "Splićanke" do sada pogledalo 9456 gledatelja u Splitu. Tu će predstavu posljednji put u Splitu odigrati upravo na tvrđavi Gripe nakon čega s njom idu na veliku turneju po Hrvatskoj, najavila je.

"Dogovorili smo se da će 10-tisućita osoba koja kupi kartu za tu predstavu dobiti još jednu kartu gratis kao znak pažnje", dodala je.

Festival traje od 22. kolovoza do 20. rujna. (Hina)