natječaj

Zagreb Film Festival objavio natječaj za prijavu filmova


vrijeme: 11.09.2017. - 19.09.2017.
prijava: 21.08.2017 i 25. 09. 2017.
mjesto: Zagreb

Ovogodišnje, petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala, održat će se od 11. do 19. studenog na uobičajenim gradskim lokacijama (kina Europa i Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti, F22 – Nova akademijska scena i dr.) i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora. Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 25. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.

Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmove. Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 25. rujna. Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici Festivala.
 
ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Uberta Pasolinija, Alexandrosa Avranasa, pa čak i Georgea Clooneyja. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.
 
I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.
 
U sklopu Industrije održat će se i 6. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu upravo je otvoren i traje do 5. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći ovdje.
 
Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa - potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 29.06.2017)