Preskočite na glavni sadržaj

Motovun Film Festival i ove godine gostuje u Dubrovniku

U dvije večeri gostovanja Motovun Film Festivala na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama bit će prikazani dugometražni igrani hit film 'Vox Lux' te 'Motovunski kratki' u petak i u subotu, 23. i 24. kolovoza, na taraci ispred Udruge mladih Orlando, s početkom u 21,30 sati. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 23.08.2019. 21,30 h
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/
Prvog dana programa Motovuna u Dubrovniku, 23. kolovoza, publika će gledati američki igrani film Vox Lux redatelja i scenarista Bradyja Corbeta s Natalie Portman u glavnoj ulozi, koji je premijeru imao na Venecijanskom festivalu. Film donosi priču o blještavom spektaklu i mračnoj utrobi showbizza. Kad sestre Celeste (Raffey Cassidy, Natalie Portman) i Eleanor (Stacy Martin) prežive tragičnu pucnjavu u školi, njihova je prva reakcija da napišu dirljivu pjesmu koja u Americi postane instant-hit. Među ljubiteljima je i ambiciozni glazbeni menadžer (Jude Law) koji vrbuje mlade djevojke. Eleanor je povučena, ali Celeste privlači slava i ona postaje tinejdžerska superzvijezda. U nešto odraslijoj dobi, teroristički napad u Hrvatskoj pokreće novu lavinu u njenom životu, podsjećajući da zvjezdani status i svjetla reflektora itekako imaju svoju cijenu. Vox Lux je provokativna, suvremena priča o trenutku u kojem nestaju granice koje dijelile privatno od javnog. Koreografiju za film radio je Benjamin Millepied, suprug Natalie Portman koji je radio i na Crnom labudu, a glazbu za potpisuju SIA i Scott Walker, što je njegov posljednji soundtrack prije smrti.
 
Drugog dana, 24. kolovoza, na programu je selekcija najboljih kratkometražnih filmova s Motovunskog filmskog festivala. Odabrani su filmovi koji su izazvali najpozitivnije reakcije motovunske publike, a među njima su i oni s najprestižnijih filmskih festivala poput Sundancea, Clermont-Ferranda, Locarna i Berlinala, ali i filmski uradci još "neotkrivenih" autora koji će zasigurno narednih godina itekako zabljesnuti.
 
Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja  i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i   donatori. DLJI