Preskočite na glavni sadržaj

6. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta / FIUK

Od 29. do 31. kolovoza se u Koprivnici održava Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta - FIUK, koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse, predavanja i glazbu, a ove se godine održava po šesti puta.
vrijeme: 29.08.2019.
mjesto: Koprivnica
url: http://www.fiuk.com.hr/
Namjera organizatora jest prezentirati aktualnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi, pokazati što je novo u svijetu izvedbenih umjetnosti te potaknuti izvođenje djela koja su eksperimentalnog karaktera, interdsiciplinarna i uvijek negdje na rubu medija.  Specifičnost festivala jest i da koristi više gradskih prostora, potiče interakciju izvođač – publika – prostor, teži istraživanju i promišljanju gradskog pejzaža i urbane arhitekture. Ove godine festival se po prvi puta izmijestio iz centra grada u prostor bivše vojarne, sadašnjeg kampusa, mjesta veoma zanimljive prenamijenjene ili napuštene  arhitekture koji je u zadnjih par godina postao centar nezavisne kulture u Koprivnici.  Četiri lokacije oko centra grada ove su godine zamijenjene s tri lokacije u kampusu: prostorima FUNK-a, AK galerijom i napuštenim prostorom stare vojne menze.
 
Ove godine festival donosi performans Marijana Crtalića , glazbeni performans Eikonoisea, predavanje Sanje Horvatinčić, predstave Ive Korbar te KunstTeatra i KUFER-a, promociju knjige i izložbu Vlaste Delimar,  koncerte bendova Impressions, Hesperian Death Horse, GRČ, The Karmakumulator.  Od četvrtka 29.8. do subote 31.8. u navedena će se tri prostora odvijati izvedbe koje su otvorene svima i na koje je ulaz slobodan, s obzirom da je jedna od glavnih ideja festivala da umjetnost treba biti dostupna svima.
 
PROGRAM:

29.8. ČETVRTAK
Marijan Crtalić: Čišćenje
[performans]
20h / AK galerija
 
Eikonoise
[glazbeni performans]
21:30h / FUNK
 
30.8. PETAK
Sanja Horvatinčić: Spomenici u fokusu suvremene umjetničke prakse i društvenog aktivizma
[predavanje]
19h / AK galerija
 
Iva Korbar: Mjesečevo Sanjarenje
[predstava]
20:30h / AK galerija
 
Impressions
[koncert]
22:00h / AK galerija
 
31.8. SUBOTA
Vlasta Delimar: Užarska radionica Ivana Delimara
[promocija knjige i izložba fotografija]
18:30h / AK galerija
 
KunstTeatar: Dobar, loš, mrtav
[predstava]
20:30h / stara vojna menza
 
Hesperian Death Horse
GRČ
The Karmakumulator
[koncerti]
22:00h / FUNK
 
- - -
 
Organizator:
Udruga Mamuze