Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski orguljaš Andler-Borić u Italiji

Hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić predstavit će se talijanskoj publici u srijedu, 28. kolovoza, orguljaškim recitalom u sklopu Festivala Il Suoni del Tempo u mjestu Santo Stefano Magra.
vrijeme: 28.08.2019.
mjesto: Italija; Santo Stefano Magra

Predstavit će se djelima Frescobaldija, Tinazzolija, Handela, Pachelbela, Piavone, Galuppija, Marcella, te hrvatskih starih majstora kao što su Andrija Motovunjanin, Julije Bajamonti i anonimnim skladateljima iz 18. stoljeća iz arhiva franjevačkog samostana u Klanjcu.

 

Festival Il Suoni del Tempo već desetljećima okuplja vrsne koncertne orguljaše u La Speziji koncertima na raznim orguljama tog dijela Italije.

 

Andler-Borić diplomirao je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić te magistrirao u klasi prof. Maria Penzara. Pokretač je i umjetnički ravnatelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale. Pokretač je i festivala Ars Organi Sisciae u Sisku na čelu kojeg je bio jedanaest godina, Zrin Festivala, Orgulja otoka Visa.

 

U Italiji je već gostovao u Trstu, Comou, okolici Milana, Goriziji, a održao je i brojne koncerte po Europi, SAD-u, JAR-u, Izraelu, Siriji, Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini. (Hina)