Preskočite na glavni sadržaj

Argentinska premijera drame 'Stranci' Darka Lukića u Buenos Airesu

Drama 'Stranci' Darka Lukića, u prijevodu Nikoline Židek, bit će premijerno postavljena ove nedjelje, 1. rujna, u kazalištu Querida Elena u Buenos Airesu u kolektivnoj produkciji i režiji desetero argentinskih glumaca i glumica. Predstava će biti na repertoaru ovog nezavisnog kazališta do kraja studenog, odnosno do kraja sezone 2019. godine.
vrijeme: 01.09.2019.
mjesto: Argentina; Buenos Aires
url: http://www.alternativateatral.com/
 

Ovo je četvrti hrvatski dramski tekst na ovogodišnjem kazališnom repertoaru u Buenos Airesu, centru kazališta španjolskog govornog područja. Uz šestu sezonu drame 'Moj sin samo malo sporije hoda' Ivora Martinića koja je već doživjela 500 izvedbi, u lipnju i srpnju odigrana je druga sezona predstave 'Bijeli bubrezi' Vedrane Klepice, a 30. kolovoza završava prva sezona nove produkcije predstave 'Žena bomba' Ivane Sajko.

 

Ovo je nastavak uspješne promocije hrvatske dramatike u španjolskom govornom području čiji su glavni inicijatori i promotori Hrvatski centar ITI i prevoditeljica Nikolina Židek.  Osim u Argentini, ove godine je odigrana druga sezona predstave Moj sin samo malo sporije hoda Ivora Martinića u Čileu i Meksiku, u lipnju je premijerno izvedena Drama o Mirjani i ovima oko nje Ivora Martinića u Teatru Solís u Montevideu, urugvajskom nacionalnom teatru, a u listopadu je predviđena peruanska premijera Martinićeve drame Moj sin samo malo sporije hoda.

 

Promocija hrvatske dramatike u španjolskom govornom području počela je 2013. godine te se do danas pretvorila u stabilnu suradnju.