Preskočite na glavni sadržaj

Dodjela Nagrade Ivo Dražinić najboljem mladom glazbeniku

U nedjelju, 1. rujna, u Kneževu dvoru s početkom u 21 sat će se održati koncert Briljantan LAUS i dodjela Nagrade Ivo Dražinić. Ovogodišnja dobitnica nagrade je austrijsko-francuska violinistica Veronica Scotti.
vrijeme: 01.09.2019. 21 h
mjesto: Dubrovnik; Knežev dvor
url: https://www.laus-dubrovnik.org/
 

U šesnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je mo. Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po treći puta se dodjeljuje Nagrada koja nosi ime Iva Dražinića želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to su učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja.

 

Stoga se Nagrada dodjeljuje mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku.

 

Prethodne dvije nagrade dobile su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, dobitnica niza međunarodnih nagrada te Dubrovčanka Đana Kahriman koja je svoje početke vezala uz UŠ Luke Sorkočevića te LAUS Akademiju. Danas djeluje kao članica Zagrebačkih solista, a od 2015. i kao koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.