Preskočite na glavni sadržaj

Tamara Sekulić: 'Priroda i društvo'

U četvrtak, 6. rujna, s početkom u 20 sati, u galeriji Kluba Kocka u Splitu će se održati otvorenje izložbe 'Priroda i društvo' umjetnice Tamare Sekulić u sklopu ciklusa NMG@Praktika.
vrijeme: 06.09.2019.
mjesto: Split; Klub Kocka, Ulica Slobode 28
url: http://mavena.hr/hr/
"Kako sam naslov implicira, izložba Priroda i društvo umjetniceTamare Sekulić kojom se prvi put predstavlja u Splitu, ekološke je tematike i referira se, među ostalim, na propalu poljoprivredu u Slavoniji u kojoj autorica živi, zapostavljene zanate i problem genetski modificirane hrane. Rad se sastoji od dva dijela - video instalacije Zalijevanje i niza od sedam fotografija naziva Rebus. Na ideju rada autorica je došla sasvim spontano, u jednoj šetnji s psom obratila je pažnju kako obližnju ionako opustošenu zemlju obrađuju uglavnom stariji ljudi dok su mladi većinom ne zainteresirani naučiti poljoprivredne zanate. Iako je danas IT sektor u porastu i kao struka je izuzetno zahtjevan, primjećuje i čudi je kako mladi vrsno barataju tehnologijom dok osnovna znanja o obrađivanju zemlje nemaju." (iz predgovora izložbe)
 
Tamara Sekulić rođena je 1991. g. Završila je školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku, a 2017. diplomirala na odsjeku likovne kulture - modul kiparstvo, Umjetničke akademije u Osijeku. Aktivno djeluje na raznim područjima vizualne i primijenjene umjetnosti. Uz umjetnički, bavi se još i likovno-pedagoškim radom. Također sudjeluje u raznim umjetničkim projektima, kiparskim kolonijama te radionicama, od kojih je neke kreirala i vodila. Članica je HDLU Osijek. Živi i radi u Osijeku.