festival

23. Zadarsko kazališno ljeto


vrijeme: 30.06.2017. - 03.08.2017.
mjesto: Zadar

Od 30. lipnja do 3. kolovoza održat će se ovogodišnje izdanje Zadarskog kazališnog ljeta. Manifestacija, koju potpisuje HNK -a Zadar, i u svom 23. izdanju dovodi niz gostujućih predstava, a tu je i glazbeni dio programa u kojom nastupaju poznati domaći i strani jazz izvođači.

Kazališno ljeto otvaraju glumci zagrebačkog kazališta Komedija i to predstavom „Nije bila peta, bila je deveta". Više o programu, na konferenciji za novinare govorio je ravnatelj zadarskog HNK-a Renato Švorinić:
 
Počinjemo znači 30. 6. ovaj put u Kazalištu lutaka, s predstavom "Nije bila peta, bila je deveta" ZGK Komedija, tu predstavu smo izabrali iz razloga da napravimo jedan omaž istoimenoj predstavi koju smo radili 2009. godine,....nakon toga ide dio dramskog programa, prvi dio je posvećen zadarskoj produkciji, nakon toga tu je naša domaća produkcija i završavamo kao i zadnje tri godine sa "Zadar Jazz i blues festival" u čijoj na je organizaciji pomogla TZ grada Zadra.
 
Mi osluškujemo i analiziramo strukturu gostiju od kojih su 88 posto stranci - istaknuo je uvodno direktor TZ-a grada Zadra Ante Rados dodavši kako zato pomažu manifestacije koje su prikladne i prigodne njihovom ukusu. To je internacionalni repertoar koji je više razine i kvalitete, a to se savršeno uklapa Zadar Jazz i blues festival.  
 
Dramski program donosi desetak predstava:ZGK Komedija: Nije bila peta, bila je deveta, HNK Zadar : Ostavljam te,  Kazalište lutaka Zadar i Virovitica: Nevidljiva ,Kazalište lutaka Zadar i Zadarski Plesni ansambl: Noći...koreofrenija, HNK Varaždin: Bog Masakra, Gradsko kazalište mladih Split: CABARET Splićanke, HNK Zadar: Bepo i Marijeta, HNK Split: Mali bračni zločini , Glumačka družina Histrion: Igra u dvoje, Teatar Gavran: Zaboravi Hollywood, HNK Zadar: From Shakespeare with love.
 
Organizatori ističu i kako su cijene ulaznice ostale iste.
 
Izvor: HRT Radio – Radio Zadar


Uskoro: