Preskočite na glavni sadržaj

Zadnji tjedan projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac

S prvim tjednom rujna Ljetna pozornica Tuškanac završava svoje ovogodišnje projekcije - do kraja tjedna, 8. rujna iz programa 'Prvi red do mora filmova' prikazat će se šest aktualnih filmskih naslova.
vrijeme: 03.09.2019.
mjesto: Kastav
url: http://www.kkl.hr/

Prvi ovotjedni film, koji se prikazuje u utorak, je švedsko-danski "Granica", nagrađen na Filmskom festivalu u Cannesu. To je priča o službenici na carini koja posjeduje izvanredan osjećaj njuha što je dovodi do neobične privlačnosti između nje i jednog stranca. Kad otkrije njegov pravi identitet ujedno saznaje istinu o samoj sebi.


Za srijedu je najavljen film "Šifra: Vučji zov" u čijem je središtu mladić koji radi na nuklearnoj podmornici, može identificirati svaki zvuk koji čuje, no njegova preciznost gubi na ugledu kad greškom dovede u opasnost živote cijele posade.


Film "Ono" iz 2017. godine redefinirao je žanr i postao 'hororac' s najvećom zaradom u povijesti. Njegov nastavak, "Ono: Poglavlje drugo", s Jamesom McAvoyem, Jessicom Chastain i Billom Skarsgardom u glavnim ulogama, prikazat će se u četvrtak, 5. rujna.


Idući dan slijede "Navijačice", zabavna i emotivna komedija o grupi žena (Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Rhea Perlman) koje formiraju skupinu navijačica u njihovoj mirovinskoj zajednici i time pokažu da nikada nije kasno da ostvare svoje snove.


Radnja filma "Kraljice zločina", koji je na programu u subotu, odvija se sedamdesetih godina u zapadnom dijelu Manhattana u New Yorku, poznatim pod nazivom Hell´s Kitchen. Prati žene mafijaša koje vješto preuzimaju posao od svojih muževa koji su smješteni u zatvor.


Za kraj ljetne sezone, u nedjelju, ponovno se prikazuje Tarantinov hit "Bilo jednom u Hollywoodu", o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji krajem šezdesetih, na vrhuncu hippie Hollywooda. (Hina)