Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Muzeja antičkog stakla gostuje u Dolenjskom muzeju Novo Mesto

Izložba 'Ljudi od stakla / Pregled umjetnika i izložbi suvremene umjetnosti stakla u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2009. do 2019.' gostuje u Dolenjskom muzeju u Novom mestu u Sloveniji pod nazivom 'Umetniki stekla / Pregled umetnikov in razstav sodobne umetnosti stekla v Muzeju antičnega stekla v Zadru od leta 2009 do 2019'. Izložba će se otvoriti u četvrtak, 5. rujna, u 19 sati.
vrijeme: 05.09.2019.
mjesto: Slovenija; Dolenjski muzej Novo mesto
url: http://www.mas-zadar.hr/


Ta je izložba otvorena prvi put 5. svibnja 2018. u Muzeju antičkog stakla u Zadru povodom 9. godišnjice otvorenja i obilježavanja Dana MAS-a. Nešto više od godinu dana kasnije ova je izložba upotpunjena novim akvizicijama, pa se u ovom postavu predstavlja 10 godina rada Muzeja te pregled umjetnika i svih izložbi suvremene umjetnosti stakla u MAS-u od otvorenja do danas, odnosno od 2009. do 2019. godine.


U tom su periodu u Muzeju antičkog stakla u Zadru održane 43 izložbe s temom suvremene umjetnosti u mediju stakla, pa će se u Dolenjskom muzeju izložiti svi plakati tih izložbi, a iz ove bogate studijske zbirke Muzeja antičkog stakla u Zadru odabrano je 55 radova od strane 30 umjetnika za ovu priliku.


Autor izložbe je Jadranka Belevski, viši dokumentarist Muzeja antičkog stakla u Zadru, dipl. povjesničar umjetnosti, dipl. arheolog.