Preskočite na glavni sadržaj

Pet premijera u novoj sezoni osječkog dječjeg kazališta

Na pozornici osječkog Dječjeg kazališta 'Branka Mihaljevića' u sezoni 2019./2020. bit će izvedeno dvadesetak predstava od čega je pet premijera, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare ravnatelj kazališta Ivica Lučić.
vrijeme: 04.09.2019.
mjesto: Osijek; Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Trg bana J.Jelačića 19
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/
U 61. kazališnoj sezoni premijerno će biti izvedene predstave "Trojica u Trnju", "Lav koji nije znao pisati" koja je rađena u koprodukciji sa kazalištem Oberon iz Koprivnice, "Božićna panika", "Ljepotica i zvijer" i "Pepeljuga", koja se priprema u koprodukciji sa kazalištem "Joza Ivakić" iz Vinkovaca, rekao je Lučić.

 

"U ovoj sezoni bit će izvedena u novom ruhu naša najstarija predstava 'Zeko, Zriko i Janje'. Imat će potpuno novu scenografiju i kostimografiju”, najavio je Lučić. Dodao je da će ansambl kazališta gostovati na nekoliko festivala izvan Osijeka i to u Bugojnu, Mariboru, Ljubljani, Rijeci, Koprivnici i Beogradu.

 

Voditeljica Odjela propagande Tatjana Grganović podsjetila je da kazališni baletni studio, dramski studio za osnovnoškolce i dramski studio za srednjoškolce te plesna radionica okupljaju oko 250 djece i mladih godišnje, a upisi u studije uskoro počinju.

 

Najavila je da večeras predstavom "Patkica blatkica" počinje manifestacija "Djeco kazalište vas zove" koja će trajati do 8. rujna i tijekom koje će se po cijeni od samo 10 kuna po predstavi moći pogledati najpopularnije predstave ovog kazališta. Uz "Patkicu blatkicu", tu su još i "Uspavanka za mišića", "Ružno pače", "Nezaboravak" i "Mi se vuka ne bojimo".

 

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako će, osim što će na pozornici Dječjeg kazališta biti prikazan veliki broj zanimljivih predstava, kazalište dati i svoj doprinos obrazovno-odgojnom segmentu djece kroz svoje studije što će, kako je rekla, "iznjedriti nove kreativne mlade ljude". (Hina)