Preskočite na glavni sadržaj

Vukovarska podružnica HMI u petak obilježava 15 godina rada i otvara novi ured

Vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika (HMI) u petak obilježava 15. godina rada te otvara novi ured u središtu Vukovara.
vrijeme: 06.09.2019.
mjesto: Vukovar
url: http://www.matis.hr
Prostor za novi ured dao je Grad Vukovar, kaže ravnatelj vukovarske podružnice HMI Silvio Jergović, ističući kako će im novi ured olakšati rad na brojnim programima kojih je godišnje 50-ak, praktično jedan tjedno.

Jedan od njih je 5. Vinkovački orguljaški festival - Organum Cibalae koji se ovaj tjedan održava u Vinkovcima, Vukovaru i Otoku, a koji uz Podružnicu HMI organiziraju ogranci Matice hrvatske u Vinkovcima i u Vukovaru te Hrvatska kulturna zajednica u Švicarskoj.

Vukovarska podružnica HMI predano surađuje s hrvatskim iseljenicima, za njihova dolaska u Grad na Dunavu organizira im obilazak Vukovara i okolnog područja, povezuje ih sa lokalnom zajednicom i gospodarstvenicima, kulturnim udrugama, kaže Jergović.

Obilježavanje 15. godišnjice rada bit će prilika da se pobroje te aktivnosti i podjele zahvalnice dugogodišnjim suradnicima.

Cjelodnevni program počinje polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju Domovinskog rata, a završava svečanim, večernjim koncertom u Crkvi svetog Filipa i Jakova orguljaša Edmunda Borića Andlera.

Nakon prigodnog programa i domjenka u Pastoralnom centru sv. Bono zainteresirani će moći razgledati novo otvoreni Franjevački muzej, a u novom uredu Podružnice i prigodnu izložbu o 15 godina njenog rada.

Vukovarska podružnica HMI jedna je od pet podružnica u Hrvatskoj, ostale su u Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku. (Hina)