Preskočite na glavni sadržaj

Glazbene matineje 'Slike s izložbe' u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Treću godinu zaredom u Galeriji Dulčić Masle Pulitika svake će se subote u podne, kroz rujan i listopad održavati glazbene matineje 'Slike s izložbe'. Prva matineja je na rasporedu u subotu, 7. rujna.
vrijeme: 07.09.2019.
mjesto: Dubrovnik; Galerija Dulčić Masle Pulitika
url: http://ugdubrovnik.hr/
Projekt Slike s izložbe pokrenula je udruga Sve ostalo je glazba u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik 2017., uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. 

Autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, a projekt je osmišljen prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog. Popularna suita, originalno pisana za klavir, predstavlja imaginarni obilazak izložbe slika i glazbom izražava doživljaje promatrača.

Projekt se provodi kao ciklus glazbenih matineja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre Dubrovnika. Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice pripadnika „dubrovačkog kolorizma“, izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem postava Galerije.
 
Izvođači:
Ivana Jelača, klavir (2017, 2018)
Nastasja Palčok, violončelo (2018)
 
Trajanje: 50 minuta