Preskočite na glavni sadržaj

Život umjetnosti 106/2020: Poziv na prijavu radova

Uredništvo poziva sve zainteresirane autore/ice na prijavu znanstvenih radova za časopis Život umjetnosti (106-2020). Rok za predaju dovršenih tekstova je 31. siječnja 2020.!
prijava: 31.01.2020
mjesto: Cres, Lošinj
url: https://www.facebook.com/ZivotUmjetnosti
Više informacija o profilu i standardima časopisa potražite na stranici https://zivotumjetnosti.ipu.hr/onama/.

Napomena: Uredništvo kontinuirano zaprima znanstvene radove tj. neovisno o pojedinačnim pozivima i tematskim brojevima.

Život umjetnosti recenzirani je znanstveni časopis koji izlazi dvaputa godišnje kao dvojezično izdanje (hrvatski i engleski). Prilagođen standardima znanstvenih publikacija, časopis nastavlja tradiciju kontinuiranog izlaženja od 1966. godine. Posvećen je temama s područja moderne i suvremene umjetnosti, urbanizma, arhitekture i dizajna, i to u širokom opsegu od bavljenja konkretnim fenomenima do razmatranja relevantnih pitanja na teorijskoj razini. U posebnom fokusu časopisa nalazi se područje srednje i jugoistočne Europe kao kontekst unutar kojeg se pozicionira i hrvatska umjetnost.

Za publiciranje se razmatraju isključivo originalni znanstveni članci. Uredništvo zadržava pravo da uz znanstvene tekstove u časopisu objavljuje i popratne sadržaje stručnog karaktera: osvrte na aktualna zbivanja, recenzije knjiga, razgovore, hrvatski prijevod iz stručne literature itd.
 
Kontakt: zivot-umjetnosti@ipu.hr

Web: https://zivotumjetnosti.ipu.hr/category/novosti/