Preskočite na glavni sadržaj

Split fotomaraton 2019.

U organizaciji Fotokluba Split, u subotu, 14. rujna, održat će se šesto izdanje fotografskog natjecanja Split fotomaraton, a start natjecanja će biti u 11 sati na Prokurativama ispred kavane Bellevue. Prijave traju do 12. rujna 2019.!
vrijeme: 14.09.2019.
prijava: 12.09.2019
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/Split.fotomaraton2/
Što je Split fotomaraton ?
 
Split fotomaraton je projekt kojeg su zajednički 2011. pokrenuli Udruga Klika i Fotoklub Split, a od 2017. Fotoklub Split nastavlja realizaciju projekta samostalno.
 
Fotomaraton je jednodnevno fotografsko natjecanje tijekom kojeg natjecatelji dobiju 12 tema unutar 6 sati, te za svaku temu fotografiraju po jednu fotografiju naglašavajući pri tom vlastitu maštovitost i kreativnost. Teme ostaju tajne sve do početka natjecanja.
 
Na kraju natjecanja fotografije na memorijskoj kartici moraju biti istim redoslijedom kao i zadane teme. To znači da svaki natjecatelj na kraju manifestacije predaje 12 fotografija (plus startni broj koji je fotografiran na startu) i to tako da prva fotografija odgovara prvoj temi, druga fotografija drugoj temi, i tako dalje za svih 12 tema. To znači da ukoliko napravite 5 fotografija prema 1. temi, Vi od tih 5 morate odabrati jednu i ostale obrisati. Nakon toga slijedi fotografiranje za 2. temu gdje opet možete napraviti veći broj fotografija, ali na kraju odabrati samo jednu, a ostale obrisati.
 
Na Split fotomaratonu mogu sudjelovati svi, profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a uvedena je i kategorija za natjecatelje do 18 godina. Za sve zainteresirane, organizatori će još jednom i to u utorak, 10. rujna 2019. u 19 h, u Fotoklubu Split (Marmontova 5) predstaviti i objasniti pravila natjecanja i biti vam na raspolaganju za sva pitanja.
 
Prijave traju do 12. rujna 2019., a potpora za sudjelovanje iznosi 50 kn za članove Fotokluba Split, a za ostale 70 kn. Natjecanje je limitirano na 100 sudionika, a ako ostane mjesta prijaviti se možete i na sam dan natjecanja, ali tada iznos potpore organizaciji fotomaratona za sve iznosi 80 kn.
 
Prijavu (Ime i prezime, adresu,godinu rođenja,broj mobitela te veličinu majice) šaljete na splitfotomaraton@gmail.com. Iznos potpore organizaciji fotomaratona možete uplatiti isključivo putem Internet bankarstva ili opće uplatnice na žiro račun HR5324070001100578753(Poziv na broj primatelja upisati vaš OIB) s naznakom u opis plaćanja: Potpora organizaciji Split fotomaraton 2019. (Primatelj: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split). Za sve koji se prijave do 8.rujna osigurana je natjecateljska majica u željenoj veličini.
 
17. rujna 2019. u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba fotografija nastalih na natjecanju i proglasiti će se pobjednici i uručit će im se vrijedne nagrade. Izložbu ćete moći pogledati do 23. rujna.
 
Kako poručuju iz Fotokluba, cilj je manifestacije potaknuti sve sudionike da otkriju sebi i drugima drukčiji Split, pruže kreativnu fotografsku interpretaciju kulturnog identiteta grada i otvore nove perspektive, a sve to uz dobru zabavu i laganu šetnju širim gradskim centrom. Kvalitetu programa svake godine prepoznaje sve šira publika pa se tako lokalnom stanovništvu priključuje i sve veći broj turista, a posebno nas veseli što je sve veći broj natjecatelja mlađih od 18 godina koji se natječu u posebnoj kategoriji. Fotoklub je kao i prethodnih godina osigurao brojne zanimljive nagrade tako da sudionike osim dobre zabave, rekreativne šetnje i treniranja fotografskog oka, očekuju i slatke nagrade za uspjeh i kreativnost, a potom i izložba radova u Galeriji fotografije Fotokluba Split.
 
Više na Facebook eventu