Preskočite na glavni sadržaj

Besplatni probni treninzi u plesnoj udruzi 'Tiramola'

Plesna udruga 'Tiramola' vas poziva de se upišete na treninge suvremenog plesa i pokreta koji se održavaju u splitskom Domu mladih i namijenjeni su djeci i odraslima. 
vrijeme: 12.09.2019.
mjesto: Zagreb; Hrvatski prirodoslovni muzej
url: http://www.scenaamadeo.hr
Najmlađim polaznicima približit ćemo baletnu i suvremenu plesnu tehniku kroz igru, glazbu i priču. Cilj sata je da djeca kroz igru i druženje usvajaju plesne vještine. Radom na plesnim sekvencama razvijat će osjećaj za ritam, metriku, dinamiku i tempo.


Sat za nešto stariju djecu sastoji se od zagrijavanja, pripreme tijela za kretanje prostorom kroz osvještavanje funkcionalnosti pojedinih dijelova tijela. Centralni dio sata je floorwork koji vodi u rad na plesnim sekvencama. Kroz improvizacije će polaznici osvijestiti prirodne predispozicije svoga tijela, te razvijati kreativnost i maštu, kao i slobodu izražavanja unutar grupe. Plesnu umjetnost ćemo nadopunjavati i ostalim umjetničkim disciplinama kao što su glazba, književnost, slikarstvo, film ili video. Bavit ćemo se temama iz dječje književnosti, primjerenim uzrastu polaznika te ih adaptirati kroz ples. Djeca će prezentirati svoj rad barem dva puta godišnje u vidu grupnog kolaža koreografija te sudjelovat na plesnim festivalima, kulturnim manifestacijama i plesnim natjecanjima.


Trening za odrasle temeljen je na release tehnici, odnosno prirodnim tjelesnim putevima kretanja. Koristimo prirodne predispozicije tijela te kroz izolacije, rotacije i spirale otkrivamo mehanizme koji vode tijelo u pokret. Vlastitu kreativnost polaznici otkrivaju kroz solo i kontakt improvizacije.


Polaznici će prezentirati svoj rad barem dva puta godišnje u vidu grupnog kolaža koreografija ili kao cjelovečernju predstavu. Sudjelovat će na plesnim festivalima, kulturnim manifestacijama i plesnim natjecanjima.


Za sve zainteresirane održat ćemo besplatne probne satove prema sljedećem rasporedu:

Tiramolići (4-7 god.) - petak 13.9. i ponedjeljak 16.9. od 16.30 do 17.30 sati

Osnovnoškolci (8-12 god. I 12-16 god.) - četvrtak 12.9. i utorak 17.9. od 16 do 17 sati

Rekreativni suvremeni za mlade i odrasle – petak 13.9. i ponedjeljak 16.9. od 17.30 do 18.30

Treninzi se održavaju u Domu mladih, Ulica slobode 28, 21000 Split (prostor Mala scena)
 

Svoj dolazak najavite na plesnaudrugatiramola@gmail.com ili 091/781-9243 (Nikolina)