Preskočite na glavni sadržaj

'Editors' 8. veljače s najvećim hitovima u Zagrebu

Engleska rock grupa 'Editors' 8. veljače iduće godine dolazi u Malu dvoranu Doma sportova u sklopu turneje na kojoj izvode najveće hitove, koju prati izdanje 'Black Gold', gdje će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme, najavila je LAA agencija.
vrijeme: 08.02.2020.
mjesto: Zagreb; Dom sportova
url: https://www.editors-official.com/

Album "Black Gold" prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS, uključuje 13 pjesama sa šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe - "Upside Down", ljetnu festivalsku himnu "Frankenstein" i naslovnu "Black Gold".


Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, REM i Killersima, dok je omot albuma autorsko djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa.


"Priče o 'best of-u' vrte se već tri ili četiri godine, ali nikako da dođe pravi moment", priznao je frontman benda Tom Smith i dodao kako su više bili usredotočeni na nove albume.


Na novi zagrebački susret grupa će na svoje najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj donijeti sva najvažnija autorska dostignuća u svojoj 15 godina dugoj biografiji, između ostalih,  i "Papillon", "Munich", "Sugar", "Hallelujah (So Low)", "A Ton Of Love", "An End Has A Start" te "Smokers Outside Hospital Doors".


Bit će to čak osmi puta da indie rockeri iz Birminghama nastupaju u Hrvatskoj, zadnji put bili su headlineri na Pozitivnom koncertu u Domu sportova 30. studenoga prošle godine. Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 9. rujna. (Hina)