Preskočite na glavni sadržaj

Livio Morosin na Ča-val festivalu u Boogaloou

Dvodnevni festival Ča-val održat će se u zagrebačkom klubu Boogaloo 11. i 12. listopada, a osim Alena Vitasovića, Gustafa i Šajete nastupit će i etno kantautor Livio Morosin.
vrijeme: 11.10.2019.
mjesto: Šibenik
url: http://www.supertoonfestival.com/
Morosin, rodom iz Vodnjana, na glazbenoj je sceni aktivan već gotovo 40 godina, a karijeru je započeo u grupi Gustafi, tada pod imenom 'Gustaf i njegovi dobri duhovi', koji je Morosin osnovao sa svojim bratićem Edijem Maružinom. Kasnije se okreće samostalnoj karijeri u kojoj izvodi i etno glazbu, a njegove pjesme izvodile su se na raznim festivalima od Istre do Zadra i Splita.

 

Ča-val je naziv za popularnu i rock glazbu na čakavskom narječju, a ime je dobila po glazbenoj ljestvici hitova koja se emitirala na Radio Rijeci. Trend dijalektalne glazbe pojavio se oko 1994. godine u Hrvatskoj, od Zagorja do Dalmacije, no samo se na području Istre i Kvarnera dulje zadržao.

 

Održavanju dijalektalne glazbe ponajviše su pridonijeli skupina Gustafi, pjevač Alen Vitasović koji se surađivao s Liviom Morosinom, te skupina Šajeta.

 

Jednodnevne ulaznice koštaju 75 kuna u pretprodaji i 90 kuna na dan festivala. Dvodnevne ulaznice za sada u pretprodaji koštaju 110 kuna, dok će na dan održavanja biti 140. VIP ulaznice, koje se mogu kupiti isključivo u pretprodaji, koštaju 150 kuna. (Hina) 


Facebook event