Preskočite na glavni sadržaj

Suhozidna ekstravaganca 5

I ove godine, s početkom od 15. rujna, u trajanju od mjesec dana, provodit će se projekt 'Suhozidna ekstravaganca', odnosno 'Dry stone wall extravaganza 5' koji će okupiti 15 volontera iz 5 zemalja (Italija, Poljska, Španjolska, Francuska, Turska). Peto izdanje projekta provodit će se u Murteru do 15. listopada, a glavne aktivnosti bit će na lokaciji arheološkog nalazišta Colentum.
vrijeme: 15.09.2019.
mjesto: Murter
url: https://www.facebook.com/evsdrystonewallextravaganza/
Projekt je u sklopu Erasmus+ programa te će se projektnim aktivnostima nastaviti podizati svijest o zaštiti i valorizaciji arheološkog nalazišta Colentum, ali i kulturne baštine Europe općenito, poticati volonterizam i aktivno građanstvo, kao i informirati lokalnu zajednicu i širu javnost o mogućnostima programa Erasmus+.

Projektom će se staviti veći naglasak na promociju lokaliteta i otoka Murtera što će imati utjecaja i na podizanje svijesti lokalne zajednice o važnosti očuvanja lokaliteta, ali i podizanja svijesti mladih o važnosti zaštite i promocije zajedničke, Europske kulturne baštine. Dio aktivnosti volontera odnosit će se i na osmišljavanje dodatne ponude arheološkog nalazišta, u smislu kreiranja radionica i igri na temu Colentuma, što će proširiti znanja volontera sudionika o arheološkom lokalitetu Colentum i podići svijest o potencijalu kulturne baštine.


Najveći doprinos volonteri će dati kroz čišćenje lokaliteta od raslinja, uređivanje i gradnju dijela suhozida, ali također kroz sudjelovanje u drugim aktivnostima važnim za razvoj ovog lokaliteta.


Tako će naši volonteri imati prilike sudjelovati i asistirati djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac u izradi mozaika. Suradnici na ovoj, kao i na dosadašnjim Suhozidnim ekstravagancama su Muzej Grada Šibenika, Općina Murter-Kornati i Komunalno poduzeće Murtela. Projekt "Suhozidna Ekstravaganca 5" provodi se uz financijsku potporu Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”.