Preskočite na glavni sadržaj

Riječka izložba indijske umjetnice Gitanjali Iyer

Kreativni kolektiv Kombinat u subotu, 14. rujna, u 19 sati, u Art Kontejneru na Molo longu otvara izložbu indijske umjetnice Gitanjali Iyer koja će predstaviti tri kratka risografirana zine-a, a koji su dio veće umjetničke serije u nastajanju. Izložba je dio Kombinatovog programa Art Kontejner, i četvrta je u nizu pop-up izložbi u ovoj sezoni.
vrijeme: 14.09.2019. 19 h
mjesto: Rijeka; Art Kontejner, Molo longo
url: https://www.facebook.com/kolektiv.kombinat/
 

Gitanjali Iyer je ilustratorica i vizualna umjetnica porijeklom iz južne Indije. Studij ilustracije završila je na University of the Arts London (UAL). U svome se radu fokusira na pričanje priča, a kroz svoje crteže kreira fantastične svjetove.

 

O izložbi:

Pain, Dream i You su nazivi kratkih risografiranih zine-ova koji su dio veće umjetničke serije u nastajanju. Za sada oni egzistiraju kao sekvenca slika bez riječi koja vizualno istražuje autoričine zabilješke i filozofske racionalizacije o svakodnevnom iskustvu života s kroničnom fizičkom boli. Ta se bol najčešće u potpunosti manifestira kao mentalna bol.

 

”Kronična bol može promijeniti kako vidite, osjetite, kušate i živite svakidašnjicu. Ista mijenja percepciju okoliša, odnosa s ljudima s kojima dijelite život, vlastiti osjećaj svrsishodnosti te sliku sebe u društvu u kojem živimo. (...) Kroz ova tri uratka istražujem tihe trenutke i malene emocije koristeći prirodu i životinje kao metaforu. U vidu narativa, njihove interakcije imaju svrhu prikazivanja prihvaćanja, boli, radosti, promjene, slobode i (ot)puštanja.”

 

Art Kontejner nalazi se na Molo longu, tik prije lučke dizalice.

 

Program je ostvaren u organizaciji Kreativnog kolektiva Kombinat i uz potporu Grada Rijeke.

 

Dodatne informacije o događanju možete pronaći na Fb eventu