Preskočite na glavni sadržaj

Martina Granić i Martina Miholić: 'Try Hard'

U četvrtak, 12. rujna, u 20 sati u Garaži Kamba (dvorište Ilice 37) otvorit će se izložba Martine Miholić i Martine Granić 'Try Hard'.
vrijeme: 12.09.2019.
mjesto: Zagreb; Garaža Kamba, dvorište Ilice 37
url: https://www.facebook.com/GarazaKamba
'Try Hard' je multimedijalna instalacija Martine Granić i Martine Miholić u Galeriji Kamba kojom iskazuju prisutnost i medijsku popraćenost žena u sportu.

 

'Sport potiče međusobno poštovanje, snošljivost, razumijevanje i spajanje ljudi različitih spolova, nacionalnosti, rasa, religija, dobi i imovinskog stanja. Sredstvo je borbe protiv diskriminacije, predrasuda i stereotipa. Djeca koja se bave sportom posjeduju veće samopoštovanje i samopouzdanje te se lakše nose s izazovima obrazovanja i društvenih utjecaja tijekom odrastanja. Dok je medijski prikaz sporta i dalje nevjerodostojan te jednosmjeran s dozom mizoginije ili postavljanja žene, nasuprot muškarca, u izvrnuti kontekst, stvarajući krive stereotipe i povezujući nebitne uloge koje žene imaju vezano uz sport, autorice izložbe i dalje ne žele negirati nježniju tjelesnu izražajnost i drukčijost ženskog tijela. Dapače, one ju naglašavaju i istražuju poimanje ženskog kretanja u sportu'.  (iz teksta autorica)