Preskočite na glavni sadržaj

Dvanaest premijera u novoj sezoni osječkoga HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku izvest će u 113. sezoni dvanaest premijera, od kojih je prva na programu opereta 'Kneginja čardaša' 8. studenoga, najavila je u petak na konferenciji za novinare intendantica Dražena Vrselja.
vrijeme: 13.09.2019.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
U dramskom programu premijerno će biti izvedeno pet predstava: tragedija Friedricha Schilera "Marija Stuart", Molièreova komedija "Škola za žene", pučki igrokaz "Trenk iliti divji baron" autora Borisa Senkera, Tahira Mujičića i Nina Škrabe, komedija Davora Špišića "Žene u crvenom" i drama Augusta Strindberga "Gospođica Julija".


"Kad je riječ o glazbenim premijerama, bit će izvedena opereta 'Kneginja čardaša' Emmericha Kálmána i opera 'Samson i Dalila' Camillea Saint-Saënsa", rekla je Vrselja dodavši kako će premijerno biti izvedeno i pet koncerata – Božićni, Novogodišnji, Simfo-rock i Uskrsni koncert te koncert pod nazivom Lipanjska operna noć.


Osim premijera, najavila je, u repriznom dramskom i glazbenom programu posjetitelji osječkog HNK-a moći će vidjeti 19 predstava, među ostalima dramu "Emet", tragediju "Othello", satiričnu komediju "Sumnjivo lice", operu "Trubadur", glazbenu dramu "Tosca", balet "Orašar" i operu "Carmen2".


Prva premijera u kazališnoj sezoni 2019./2020. bit će opereta "Kneginja čardaša" Emmericha Kálmána, a na rasporedu je 8. studenoga. (Hina)