Preskočite na glavni sadržaj

Teatar Gavran otvara novu sezonu predstavom 'Sve o muškarcima'

Nakon ljetne turneje u dvadesetak gradova, te uspješno održanih 6. Dana Teatra Gavran u Malom Lošinju, zagrebački Teatar Gavran novu kazališnu sezonu 2019./2020. otvara premijernom izvedbom komedije 'Sve o muškarcima' 26. rujna u maloj dvorani Lisinski.
vrijeme: 26.09.2019.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: https://www.teatar-gavran.hr/
Autor teksta je Miro Gavran, u glavnim ulogama nastupaju talentirani mladi glumci Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović. Režiju potpisuje Mladena Gavran, scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja je Danice Dedijer, scenski pokret je osmislila Tihana Strmečki, odabir glazbe načinio je Neven Zebić, dizajn svjetla je načinio Mario Vnučec, asistent redateljice je Svebor Kamenski - Bačun, a asistentica kostimografkinje Paola Rilović.

 

Do sada je ovaj Gavranov tekst imao 18 kazališnih premijera u 11 zemalja, izvođen je od slovačke Trnave i brazilskog Rio de Janeira, pa sve do Moskve, Praga, Krakova... Do sada su predstave po ovome tekstu imale preko pola milijuna gledatelja. Riječ je o priči u kojoj se muški svijet razotkriva s puno humora i neočekivanih dramatičnih obrata.

 

Od repriznih izvedbi na repertoaru Teatra Gavran ostaju i četiri uspješnice iz prijašnjih sezona: "Sve o ženama", "Sladoled", "Pivo" i "Zaboravi Hollywood", dok će Dječja scena Teatra Gavran na svome repertoaru i nadalje imati predstave: "Doktor od životinjica", "Mudra sova i lukava lisica" te "Bjelobradi nosi darove".

 

U listopadu će Teatar Gavran s predstavom "Sladoled" biti na turneji po Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a u lipnju iduće godine s predstavom "Sve o muškarcima" nastupiti će na 11. GavranFestu u Augsburgu u Njemačkoj.

 

U sezoni koja je pred nama pored zagrebačkih izvedbi u maloj dvorani Lisinski spomenutih inozemnih gostovanja, Teatar Gavran će nastupiti i u još šezdeset hrvatskih gradova.