Preskočite na glavni sadržaj

Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek započinju sezonu u Londonu

Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek, ujedinjeni u klavirski duo D&B, održat će u srijedu, 18. rujna, recital u prestižnom londonskom St. James Piccadilly. Tim će koncertom započeti svoju novu koncertnu sezonu, a izvest će djela Debussyja, Albéniza, Piazzolle i Ravela. Do kraja mjeseca očekuju ih nastupi u Nizozemskoj i Španjolskoj, a početkom listopada gostovat će i na Zagrebačkom festivalu klavirskih dua.
vrijeme: 18.09.2019.
mjesto: UK; London
url: https://www.brunovlahek.com/d-b-piano-duo

Strast prema klaviru i kreativnost sviranja u paru ujedinili su Dubravku Vukalović i Brunu Vlaheka u D&B Duo. Već prvim zajedničkim nastupom 2006. u Lausannei ostvarili su golem uspjeh, oduševivši švicarsku publiku i kritiku svojom izvedbom djela za dva klavira Rahmanjinova i Bernsteina. Otkad su se upoznali tijekom solističkih poslijediplomskih studija na Konzervatoriju u Lausannei, gdje ih im je kao duu mentor bio glasoviti švedskog pijanist Dag Achatz, popularnost im neprekidno raste nizom nastupa po cijelom svijetu.

Redoviti su gosti koncertnih podija u Londonu, Amsterdamu, Berlinu, New Yorku, Dubaiju, Barceloni, Madridu i Shenzhenu, te između ostalog u Monte-Carlu u kojem su postali i laureati međunarodnog natjecanja za klavirska dua održanog 2013. g. Iste su godine debitirali i na azijskim pozornicama gdje kritika ističe „briljantnu virtuoznost njihovog dijaloga“. Prvi su hrvatski interpreti monumentalnog ciklusa „Vizije amena“ Oliviera Messiaena kojeg su izveli povodom 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb. Repertoar im se sastoji od originalnih djela kao i obrada za dva klavira i klavir četveroručno, a redovito izvode i djela suvremenih skladatelja od kojih su neka posvećena upravo njima. Profesori su na glazbenom konzervatoriju Katarina Gurska u Madridu i održavaju majstorske tečajeve u mnogim zemljama.