Preskočite na glavni sadržaj

Užarska radionica Ivana Delimara

U subotu, 21. rujna, multimedijalni projekt 'Užarska radionica Ivana Delimara' predstavlja se u Koprivnici. Premijera dokumentarnog filma i promocija knjige održat će se u Kinu Velebit od 18 sati.
vrijeme: 21.09.2019. 18 h
mjesto: Koprivnica; Kino Velebit
url: https://hr-hr.facebook.com/atelierikoprivnica/
Svečani program pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice
održat će se u subotu, 21. rujna 2019.
Premijera dokumentarnog filma i promocija knjige
u kinu Velebit, Koprivnica, u 18:00
 
Sudjeluju:

Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice
doc. dr. sc. Silva Kalčić
Marijan Špoljar
Jadranka Vinterhalter, muzejska savjetnica
Milan Božić
 
Partneri: AK Galerija Koprivnica, KONTEJNER – biro suvremene umjetničke prakse, Umjetnička organizacija Malo sutra, Muzej grada Koprivnice
 
Sinopsis dokumentarnog filma Užarska radionica Ivana Delimara

Užarska radionica Ivana Delimara dio je kultnog mjesta međunarodnog festivala performansa koji se održavao od 2005-2015. godine u mjestu Štaglinec pored Koprivnice, na imanju Vlaste Delimar u organizaciji umjetničke organizacije Moja zemlja Štaglinec. Radionica se ruši teškom mehanizacijom i strojevima, te zakapa u zemlju na vlastitom imanju. Nakon zakapanja, cijeli teren je poravnat te djeluje kao da tu nikada ničeg nije bilo, samo ravna površina okružena stablima. Rušenje kuće ujedno simbolizira i rušenje jednog kultnog festivala performansa. Posebnost filma čini način snimanja, prisutnost same autorice kroz osobnu ispovijest, te mozaik tonskog zapisa teške mehanizacije i strojeva za rušenje uz zvuk ptica čije je stanište ugroženo.
 
Prazna površina bez užarske radionice novi je početak i nova kontemplacija koja će se uskoro dogoditi na imanju Vlaste Delimar u Štaglincu.


Facebook event