Preskočite na glavni sadržaj

Autor 'Kradljivice knjiga' Markus Zusak idući tjedan u Zagrebu

Nagrađivani australski pisac Markus Zusak, autor jednog od najprodavanijih romana 21. stoljeća 'Kradljivica knjiga', u sklopu europske turneje gostovat će u Zagrebu 23. i 24. rujna, a tom će prilikom predstaviti svoj novi roman 'Od Claya most'.
vrijeme: 23.09.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/ProfilKnjiga/
Markus Zusak rođen je 1975. u Sydneyju u obitelji imigranata iz Austrije i Njemačke. Pisanjem se počeo baviti još u srednjoj školi, a 1999. objavljuje svoj romaneskni prvijenac "The Underdog", prvi dio trilogije za mlade o braći iz radničke obitelji Wolfe. Uslijedili su nastavci trilogije, "Fighting Ruben Wolfe" (2000.) i "When Dogs Cry" (2001.), a saga inspirirana odrastanjem autora i njegova brata osvojila je čitatelje i kritičare.


Pohvale kritike, kao i nagrade, pratile su i autorov četvrti roman, priču o maloljetnom taksistu "Ja sam glasnik" (2002.), na hrvatskom objavljenom u prijevodu Ozrena Doležala i izdanju Profila.


Svjetsku slavu donio mu je roman "Kradljivica knjiga" (2005.), prodan u milijunima primjeraka diljem svijeta i preveden na više od 40 jezika, među kojima i na hrvatski, u prijevodu Lade Silađin, također u nakladi Profila.


"Roman o djevojčici i Smrti – priča o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge, zasluženo slavljen kao djelo koje se pamti – dočekan je unisonim oduševljenjem kritike", stoji u najavi.


"Kradljivica knjiga" provela je više od desetljeća na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa, a po tom je nagrađivanom bestseleru snimljen i veliki filmski hit u režiji Briana Percivala u kojem naslovne uloge tumače Geoffrey Rush, Emily Watson i Sophie Nélisse.


Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman, "Od Claya most" koji na hrvatskom izlazi u prijevodu Saše Stančina.


Roman "Od Claya most" obiteljska je saga o petorici braće Dunbar, haharima koji, nakon smrti majke i odlaska oca, odgajaju jedan drugoga u svijetu vođenom vlastitim pravilima. I dok braća uče kako voljeti, boriti se i pomiriti sa svijetom odraslih, polako otkrivaju što se krije iza odlaska njihova oca...


Zusakov hrvatski nakladnik Profil autora će ugostiti 23. i 24. rujna u Zagrebu, gdje će u ponedjeljak 23. rujna u Hrvatskom državnom arhivu sa Zusakom razgovarati novinar i kolumnist Branimir Pofuk. Dan kasnije Markus Zusak potpisivat će knjige i u knjižari Hoću knjigu Megastore. (Hina)