Preskočite na glavni sadržaj

'Pjesnikinje u Lisinskom' 24. rujna čitaju poeziju

Manifestacija 'Pjesnikinje u Lisinskom', koja će se održati 24. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, okupit će 43 hrvatske pjesnikinje, koje će recitirati svoje pjesme te sudjelovati u live band aid izvedbi-skupom recitiranju pjesme 'Ljubila bih te' pjesnikinje Ane Horvat.
vrijeme: 24.09.2019.
mjesto: Zagreb; Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr
Kako se ističe u najavi, riječ je o dosad najvećem broju pjesnikinja koje će skupno recitirati neku pjesmu. Sve su autorice prethodno sudjelovale na tribini "Razgovor s pjesnikinjom" u antikvarijatu Jesenski i Turk u Zagrebu, namijenjenoj neafirmiranim pjesnikinjama amaterkama, a koja tom manifestacijom obilježava 30. jubilarnu izvedbu.


Cilj je, po riječima organizatorice tribine Ane Horvat, okupiti pjesnikinje, dati im platformu putem kojih ih se može čuti. "Na pjesničkoj sceni sve je više žena, a i manistream mediji ovorili su više prostora pjesnikinjama, koje su sve glasnije i glasnije. Interes za poeziju se budi, a poetska događanja dobivaju nove forme", rekla je Horvat, koja je ujedno suorganizatorica manifestacije u Lisinskom.


Tribina "Razgovor s pjesnikinjom", kao i događanje u Lisinskom, trebali bi im dati malo "vjetra u leđa" da nastave pisati i pokušaju objavljivati ono što pišu, te se tako afirmiraju.


Svoje će stihove u Maloj dvorani Lisinski kazivati pjesnikinje Vera Antolić, Barbara Baždarić, Božica Brkan, Zvjezdana Bubnjar, Diana Burazer, Ema Culi, Maja Cvek, Zdenka Čavić, Ružica Kišur Črlenec, Davorka Črnčec, Slavica Gazibara, Branka Grakalić,  Ljiljana Grgić, Cvijeta Grijak, Ana Horvat, Mira Jungić, Antonija Željka Kahlik, Kristina Kudelić Koren, Marijana Kunjas, Sonja Kušec, Ljiljana Lipovac, Štefanija Ludvig, Slavica Mamić, Sonja Manojlović, Đurđica Marinić, Gloria La Marr, Višnja Milek, Marija Tuga Neral, Ljiljana Hidić Pasariček, Ana Piršljin, Marica Planinšek, Lidija Puđak, Đurđica Garvanović Porobija, Ljubica Ribić, Snježana Sić, Senka Slivar, Ajka Tiro Srebreniković, Jelena Stanojčić, Stela Stipetić, Dragica Šimić, Gordana Šiško i Ljerka Vladović.


U glazbenom dijelu sudjeluju Paula i Đelo Jusić Jr., Adrijana Baković, Ivana Sopta, Maja Tisaj te Ružica, Maja i Slavko Nedić. (Hina)