Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu animiranih radova za obilježavanje Međunarodnog dana animacije 2019.

ASIFA Hrvatska pozive autore, producente i distributere da prijave animirane radove na festival Međunarodni dan animacije koji se održava od 25. do 27. listopada u Zagrebu. Prijavnicu za sudjelovanje potrebno je poslati do 30. rujna 2019.!
vrijeme: 25.10.2019.
prijava: 30.09.2019
url: http://www.asifa.hr/
Međunarodni dan animacije obilježava se 28. listopada u čast prve projekcije animiranog filma u kinu u Parizu. Pokrenulo ga je 2002. Međunarodno udruženje animiranog filma – ASIFA, a u Hrvatskoj se obilježava projekcijom filmova na specijaliziranom natjecateljskom festivalu animiranih filmova u kinu Tuškanac od 25. do 27. listopada.


Prilikom prijave filma, podnositelj zahtjeva prihvaća da film može biti izabran za prikazivanje  u natjecateljskim kategorijama ili u popratnom dijelu programa. Obrasci za prijavu i filmovi moraju biti zaprimljeni do 30. rujna 2019. Online prijavnica nalazi se OVDJE.


Za potrebe selekcije radovi se mogu slati u digitalnom obliku preko servisa wetransfer na e-mail: asifa.croatia@gmail.com. Link za pregled filma može se poslati i u prijavnici.


Samo radovi proizvedeni u periodu od 2018. do 2019. mogu biti predstavljeni na festivalu. Festival ne naplaćuje kotizaciju za prijavu. Filmovi odabrani u natjecateljske i popratne programe bit će objavljeni na službenoj stranici ASIFA-e ne kasnije od 15. listopada 2019. a svi će prijavljeni biti obaviješteni o rezultatima putem e-maila.


Festivalska pravila i sve ostale detalje u vezi prijave radova možete pronaći na službenoj stranici ASIFA.


Izvor: HAVC