Preskočite na glavni sadržaj

Filmski četvrtak u HDA: Imaginarna akademija

U okviru projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatske kinoteke, na Filmskom četvrtku u Hrvatskom državnom arhivu prikazat će se dokumentarni filmovi na temu 'Imaginarna akademija'. Projekcija se održava u četvrtak, 19. rujna, s početkom u 18 sati, u dvorani Katalozi na Marulićevom trgu 21 u Zagrebu.
vrijeme: 19.09.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21
url: http://www.arhiv.hr/
Imaginarna akademija u Grožnjanu bila je edukativni filmski projekt koji su pokrenuli profesori Rajko Grlić, Nenad Puhovski i Vjeran Zuppa sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća kao svojevrsni prostor slobode filmskog mišljenja i razvoja filmskih projekata najtalentiranijih mladih filmaša.


Od 1997. godine u sklopu Akademije pokrenuta je i dokumentarna radionica u kojoj je do 2001. snimljeno 19 dokumentarnih filmova, od kojih su mnogi nagrađeni na domaćim i svjetskim festivalima.


U sklopu Filmskog četvrtka, 19. rujna bit će prikazana dva dokumentarna filma na temu 'Imaginarna akademija': Od edukacije do kreacije Dražena Žarkovića (1998., trajanje: 20 min) te Godine hrđe Andreja Korovljeva (2000., trajanje: 35 min).


Program je priredio filmski arhivist Mladen Burić, a osvrt po održanoj projekciji održat će osnivač Imaginarne akademije, Nenad Puhovski.


Više o programima Hrvatskog državnog arhiva pronađite na službenoj stranici.


Izvor: HAVC