predstavljanje

Filmski festival Molise donosi fokus na hrvatsku kinematografiju


vrijeme: 08.08.2017. - 13.08.2017.
mjesto: Casacalenda, Italija

U sklopu filmskog festivala Molise, koji se od 8. do 13. kolovoza po 15. put održava u talijanskom gradu Casacalenda, organiziran je fokus na hrvatski film koji uključuje pet domaćih nagrađivanih naslova.  
Riječ je o kratkometražnim igranim filmovima U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović, Zvjerka Daine O. Pusić i Piknik Jure Pavlovića, animiranom filmu Bla redateljice Martine Meštrović te dugometražnom igranom filmu S one strane Zrinka Ogreste.

Svoj debitantski igrani film U plavetnilo 9. kolovoza publici će predstaviti sama redateljica Antoneta Alamat Kusijanović, a nakon projekcije na festivalu u Italiji film će svoju regionalnu premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. Podsjetimo, svjetsku premijeru film je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus. 

Fokus na hrvatski film nastavlja se trima kratkometražnim filmovima. Riječ je o dobitniku Europske filmske nagrade za najbolji kratkometražni film 2015. godine, Pikniku Jure Pavlovića, nagrađivanoj Zvjerki Daine O. Pusić i kratkometražnom animiranom filmu Bla u režiji Martine Meštrović koji se bavi temom obrazovanja. 

Fokus 13. kolovoza zatvara dugometražni igrani film Zrinka Ogreste S one strane koji je obišao sve kontinente i bio prikazan na više od šezdeset svjetskih festivala. Uz sve to ova je Ogrestina psihološka drama prošle godine bila i hrvatski kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti – Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova.

Svi navedeni filmovi podržani su od strane HAVC-a. 

Filmski festival Molise promovira recentnu i inovativnu produkciju talijanske i svjetske kinematografije uz naglasak na mlade autore i nove jezike, a poseban fokus stavlja na kratkometražne i dokumentarne filmove. Osim od 8. do 13. kolovoza, kada se održava, festival i tijekom godine 'živi' kroz razne izložbe, projekcije te ostale događaje vezane uz filmsku kulturu i film. (HAVC)

(D.H.F., 08.08.2017)


 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu