Preskočite na glavni sadržaj

Tvornica: Novu sezonu otvaraju koncerti Hindi Zahre i Kawasaki 3P-a 27. i 28. rujna

Koncertima francusko-marokanske kantautorice Hindi Zahre i zagrebačkog punk sastava Kawasaki 3P u petak i subotu, 27. i 28. rujna, počinje nova sezona u Tvornici kulture, ujedno i proslava 20 godina toga kluba koja će se obilježiti serijom koncerata.
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com
Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb - francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahra, koja će održati koncert u Tvornici u petak, 27. rujna.


Pjevačica baršunastog glasa, dobitnica je prestižne nagrade "Constantin" i "Victoires de la Musique". Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju, najavljuje organizator koncerta.


Nakon izdavanja albuma "Homeland", koji je rasprodan u 135.000 primjeraka širom svijeta, održala je više od 300 koncerata u razdoblju od dvije i pol godine. Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš, posvetiti sebi i otkrivati nove putove do svoje glazbene kreacije. Zahra objašnjava taj pothvat kao "bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu".


Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone.


Novi koncept - Musicology koncertni serijal


Koncertom Zahre otvara se druga sezona Musicology koncertnog serijala. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno - festivalskog iskustva.


Posjetioci koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Na taj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim dvoranama i na festivalima, stoji u priopćenju organizatora - Tvornice kulture.


Zagrebački Kawasaki 3P održat će u subotu, 28. rujna, koncert u Tvornici kulture, a bit će to dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.


Kawasaki 3P postoji već 25 godina. Njihov rockom podebljani ska-punk od samog je početka nosio jedinstven pečat čiji je koncertni kontrolirani kaos nosio sve pred sobom.


Četvrt stoljeća staža izrodio je neke od najvećih hitova, koji su ih učinili jednim od najvećih i najznačajnijih bendova našeg podneblja, pa će se tako u Tvornici slušati sve od "Antonije", "Puta madre" i "3 Problema" preko "Snifa san glu", "Niskarastaman" i "Kristin" do "Kak si, pa tak", "Ni da ni ne" i "Loš, zao".


Antologijski debi "Kawasaki 3P", megauspješni "Idu Bugari" i bestseller "Goli zbog pasa" albumi su i ključni momenti karijere, a svemu tome je dodano live CD/DVD izdanje "25 godina x Teatra &TD", kojim su proslavili 25. rođendan. (Hina)