Preskočite na glavni sadržaj

Edmar Castaneda stiže na festival Jazz.hr/jesen

Među vrhunskim svjetskim glazbenicima koje će publika imati jedinstvenu priliku poslušati na ovogodišnjem festivalu Jazz.hr/jesen je i virtuoz harfe Edmar Castaneda. Koncert će se održati drugog dana festivala, u petak, 18. listopada, u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: Dvorana Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu
url: http://www.jazz.hr

Čarobnjak harfe kolumbijskog podrijetla Edmar Castaneda je rođen 1978. u Bogoti u Kolumbiji gdje se kao tinejdžer posvetio tom glazbalu i sviranju folklorne glazbe svoje domovine. Ubrzo nakon što se preselio u New York otkrio je jazz i odmah ga je privukla sloboda i sofisticiranost te glazbe. U jazz zajednicu uveo ga je Paquito D'Rivera, koji je prepoznao Castanedinu strast. Od dolaska u SAD 1994. Castaneda je stvorio vlastiti prepoznatljiv put u glazbi.

Harfu predstavlja kroz autentičan jazz izraz koji se napaja iz različitih stilova, a kroz mnoštvo impozantnih suradnji inovira i potiče kreativnost. Cijenjen je kao glazbeni majstor dinamična duha koji vješto kolorira te spaja gotovo nevjerojatne ritmičke figure, slojevite, nijansirane akorde, zbog čega ga uspoređuju s najslavnijim flamenco gitaristima. Tijekom dugogodišnje karijere surađivao je s vrhunskim glazbenicima raznih žanrova: Hiromi, Johnom Scofieldom, Gonzalom Rubalcabom, Marcusom Millerom, Stingom, Joeom Lockeom, Rickijem Leeom Jonesom, The Yellowjacketsima, Pacom De Luciom, Johnom Patituccijem, Ivanom Linsom i svojim mentorom Paquitom D'Riverom.

Organizator Castanedinog zagrebačkog koncerta je Jazz.hr. Ulaznice za njegov koncert, ali i za cijeli festival možete nabaviti u sustavu ulaznice.hr.

http://www.jazz.hr/