Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2019. godinu (Produžen rok!)

Inicijativa RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) peti put objavljuje poziv za razvoj koprodukcijskih projekata. Rok za slanje prijava je 15. studenog 2019. (Obavijest: Novi rok za slanje prijava je 22. studenog 2019.!)
prijava: 22.11.2019
url: https://www.filmreact.eu/
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja. Barem bi jedan član filmskog tima (redatelj ili neki od producenata) na dugometražnom igranom/dokumentarnom ili kratkometražnom animiranom filmu trebao raditi prvi ili drugi put.

 

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 10 000 eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2020. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

 

Detaljne smjernice poziva i prijavnicu za razvoj koprodukcijskih projekata potražite na stranici www.filmreact.eu.

 

U proteklih je pet godina RE-ACT ostvario odlične rezultate u povezivanju stručnjaka i jačanju koprodukcija između Hrvatske, Slovenije i Furlanije-Julijske krajine (FVG), no od ove se godine mreža proširila. Filmski centar Srbije postao je novi član inicijative RE-ACT. Srpski filmski djelatnici sudjeluju u radionicama koje su na rasporedu 2019. godine, a od 2020. Filmski centar Srbije postaje punopravni član, pa će moći podnositi prijave u sklopu plana financiranja zajedničkog razvoja.

 

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje filmova svih vrsta.

 

Izvor: HAVC