Preskočite na glavni sadržaj

Glazbeno natjecanje 'Kneževa unplugged'

Franz von Suppé i Koncertni ured Zadar pozivaju na natjecanje kreativnih glazbenika 'Kneževa unplugged'. Natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu. Rok prijave: 15. listopada 2019.
vrijeme: 30.09.2019.
prijava: 15.10.2019
url: http://www.kuzd.hr/unplugged
 
Franz von Suppé je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od druge godine života do završetka gimnazije živio u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan. Koncertni ured Zadar javna je ustanova u kulturi Grada Zadra, koja svojim djelovanjem stvara bazu glazbenih događanja u gradu – od dugogodišnjih projekata kao što su Koncertna sezona, Glazbene večeri u sv. Donatu, Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i Zadarski komorni orkestar, do razvoja novih događaja s posebnim naglaskom na mlade.
 
Kneževa unplugged novi je projekt Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019. Ciljevi projekta su afirmacija mladih glazbenika i vizualnih umjetnika te razvoj publike, a sve kroz format natjecateljskog tipa ali s naglaskom na kreativnost izričaja.
 
Natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu. Zainteresirani trebaju poslati snimku dviju skladbi i biografiju do 100 riječi na kuzd@kuzd.hr. Snimke ne moraju biti studijske kvalitete. Stručni žiri daje posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope kratki motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppéa. Glazbenici imaju slobodne ruke kako Suppéa uklopiti u svoj izričaj - bilo u formi covera, samplea, loopa, riffa - ovisno o žanrovskim sklonostima. Natjecatelje očekuju novčane nagrade i nagradno snimanje.

Više o prijavi na natjecanje može se naći na adresi www.kuzd.hr/unplugged.
 
Projekt ima za cilj doprinijeti afirmaciji mladih glazbenika, a ujedno i njih i njihovu ciljanu publiku - mlade različitih supkultura - privući u prostor Kneževe palače i učiniti da se u njemu osjećaju dobrodošlima. Također, glazbenike se uvodi u inovativnu komunikaciju s glazbenom baštinom, na način da im se, pored slobodnog programa, zada i motiv iz klasične glazbe. Uvođenjem suradnje s mladim vizualnim umjetnicima naglašava se multidisciplinarna strana projekta – a sve navedeno u konačnici stvara nove protagoniste kulturnih zbivanja i njihovu novu publiku. /kuzd