Preskočite na glavni sadržaj

'Večer s Cohenom' 7. studenoga u Kerempuhu

U povodu treće obljetnice smrti Leonarda Cohena, glazbenica i glumica Maja Posavec i gitarist i skladatelj Ivan Kapec održat će 7. studenoga u zagrebačkom Satiričkom kazališu Kerempuh 'Večer s Cohenom', 'hommage' jednom od najvećih glazbenika i pjesnika.
vrijeme: 07.11.2019.
mjesto: Zagreb, Gradsko satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31
url: http://www.kazalistekerempuh.hr
Kako se ističe u najavi, "Večer s Cohenom" više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom "Famous Blue Raincoat" Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima.


Koncept Maje Posavec u pratnji Ivana Kapeca na gitari, posvećen nikad prežaljenom kanadskom "umjetniku ljubavi i smrti", stekao je iznimnu popularnost kod publike, te su već održali rasprodane koncerte u Galeriji Klovićevi dvori, klubu Sax, te u Rijeci, Sarajevu i Mostaru.


Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom.


Kao poseban gost na koncertu najavljen je Pjevački studio Mozartine, koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl, sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. (Hina)