Preskočite na glavni sadržaj

'Plesna demokracija' u Zagrebačkom plesnom centru

U sklopu nerezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra, 4. i 5. listopada na rasporedu su pretpremijera i premijera predstave 'Plesna demokracija' u koreografiji Jasne Čižmek Tarbuk. U predstavi gledatelji demokratskim putem utječu na tijek radnje glasovanjem za jedan od ponuđenih izbora. 
vrijeme: 04.10.2019.
mjesto: Karlovac
url: http://www.hfs.hr/hfs/festivali_791/
Svaki će gledatelj moći dati svoj glas za jedan od ponuđenih izbora podizanjem crvene ili plave strane papira, odnosno glasačkog listića, i taj će se izbor odigrati na sceni. U duhu vremena, i s ciljem uspostavljanja potpune demokratičnosti bez iznimke glasovi gledatelja se detektiraju automatski; oni su snimljeni kamerom i određeni algoritmom za računalni vid koji ih u djeliću sekunde vizualno analizira i prepoznaje.

 

Naravno, zbog toga se podrazumijeva da je predstava pod video nadzorom - a gledatelji mogu, ako žele, ostati anonimni u svojem glasanju navlačenjem maske na lice. Računalni algoritam će odrediti postotak glasova te proglasiti koji je izbor odabran demokratskim putem, a to možda neće biti baš vaš izbor. Opširnije…