Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni umjetnički projekt 'Memories' – izložbe u Indiji, Japanu, Vijetnamu, Thailandu i Indoneziji

Grupna izložba hrvatskih umjetnica ”Memories 5.” otvara se 10. listopada u Niv art centru u New Delhiju.
vrijeme: 10.10.2019.
mjesto: Indija, Japan, Vijetnam, Thailand, Indonezija

Sveukupno do sada, u projektu je predstavljeno četrdeset dvoje umjetnika, a na ovoj izložbi predstaviti će se devet umjetnica - Vesna Mačković, Martina Matković, Lora Elezović, Petra Šabić, Mia Radonić, Iva Lešić-Bralo, Jasminka Končić, Roberta Weissman Nagy i Marija Lopac.
Sjećanja na djetinstvo, sjećanja na odrastanje, sjećanje na roditelje koji više nisu sa nama ili sjećanje na prošle ljubavi? Zašto pamtimo samo određene segmente kroz život i kako nas oni oblikuju? Kaže se kako je čovjek zbroj svojih sjećanja, a zbog iskustva smo to što jesmo. Sva su iskustva spremljena u pamćenju. Pamćenje kao poveznica sjećanju, a sjećanje kao poveznica određenom trenutku kojega se često sjetimo. Zanimljivo je vidjeti kako likovni umjetnici doživljavaju svoja sjećanja koja su u isto vrijeme individualna, ali i općenita.

Nakon izložbe u Indiji, koja traje do 24. listopada, nova izložba bit će otvorena i u B galeriji u Tokyu, Japan, pod nazivom ”Memories 6.”. Tamo će radove predstaviti Iva Šaric, Iva Čurić, Petra Kriletić, Lila Herceg i Marija Lopac.

Nakon Japana izožbe će biti održane 2020. godini u Vijetnamu (Than art studio, Hue,Vijetnam), Thailandu (Makok art space, Chaing Mai) i Indoneziji.

U planu je i objava velikog kataloga cjelokupnog projekta od 2016. do 2020 godine.

Autorica projekta, voditeljica i kustosica: Marija Lopac, likovna umjetnica.