Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivane Ožetski - 'Geometrija prirode'

Otvorenje izložbe "Geometrija prirode", umjetnice Ivane Ožetski, održat će se u utorak, 15. listopada 2019., u 19 sati, u Galeriji Razvid (POU Zaprešić). Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.
vrijeme: 15.10.2019.
mjesto: Galerija Razvid, POU Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11

Iskustvo rada sa generatorom frekvencija i pijeskom na metalnoj ploči (u sklopu projekta Tesla–Mind From The Future) potaknulo me je na istraživanje sakrivenog svijeta oblika koji simultano postoji, a da ga nismo svjesni sve dok ga uz pomoć tehničkog pomagala ne prevedemo u drugi, nama vidljiviji medij. U radovima koji nastaju razotkriva se, svijetu prirode inherentni red i organiziranost na koje nailazimo svaki puta kada zavirimo u dubine geometrije prirode, često nazvane i svetom geometrijom.

Nastali su tako Oblici – sfere, fragilne prostorne konstrukcije, izvedene u prirodnom materijalu i obojane prirodnim bojama koje ponavljaju strukture koje postoje u prirodi i pripadaju svijetu virusa, te serija otisaka pod nazivom Silnice i formacije koje se također se priklanjaju ideji kako svi podaci o oblicima postoje utkani i zapisani u nama, a mi ih otpuštamo prema unutarnjoj intuiciji, potrebi i trenutku...

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/746984702419104/

Radno vrijeme tijekom izložbe:
Pon-Pet: 9-20h
Sub: 9-14h