Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2020

Do 1. prosinca 2019. godine traju prijave na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Program je podijeljen u tri sesije u trajanju od četiri do devet dana, a prvi se počinje održavati 2. ožujka 2020. godine.
vrijeme: 02.03.2020.
prijava: 01.12.2019
url: http://ekranplus.eu/
Program EKRAN+ traje 22 dana, a između ostalog omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma.
 
EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra te Litvanskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
 
EKRAN+ je program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omogućava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma. Budući da se proces kreativne pretprodukcije zasniva na principu timskog rada, program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na projektu. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, te ako je to moguće i snimatelja.
 
EKRAN+ pruža priliku redateljima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što užu suradnju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca, te uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa.
 
Detalji o besplatnom programu stručnog usavršavanja EKRAN+ dostupnu su ovdje, a sve o uvjetima prijave saznajte na ovoj poveznici. Za sve dodatne informacije slobodni ste se obratiti na email adresu: promotion@havc.hr.
 
Prijave se šalju do 1. prosinca 2019. godine na adresu:
Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN+) Nova Ves 18, 10000 Zagreb, Hrvatska
 
Izvor: HAVC