Preskočite na glavni sadržaj

4. Festival suvremenih umjetničkih formi u Križevcima

Četvrto izdanje SUFFesta otvara se u četvrtak, 10. listopada, u 18 sati, u Klubu kulture tribinom i slušaonicom o projektu Vibrabox čime će se predstaviti Udruga Vibra iz Zagreba. Pomoću inovativno programiranog sustava Vibrabox, tehnički i kvalitativno pripremljena glazba distribuira se na okupljalištima mladih u svrhu popularizacije nezavisne glazbene scene s naglaskom na lokalne umjetnike.
vrijeme: 10.10.2019.
mjesto: Križevci
url: https://www.facebook.com/kzklubkulture/
U 20:30h ljubitelje dokumentarnog filma očekuje poslastica u obliku dokumentarnog filma "Putinovi svjedoci" u režiji Vitalija Manskog, koji je nedavno ušao u distribuciju u Hrvatsku. Ovaj dokumentarni film donosi dosad neviđen pogled u svijet ruskog predsjednika Vladimira Putina od njegove mlađe dobi, kao i ogromnu političku PR mašineriju koja ga je dovela na vlast. Klub kulture i Križevci su među prvim mjestima i gradovima gdje se prikazuje.


Uz program tijekom festivala predstavljamo izložbu "DADAnti Mail Art Project: TRISTAN TZARA" Udruge DADAnti sa službenim otvaranjem u subotu.


Za večernji DJ program od zadužen je Vedasara Dub koji nastupa kao selektor dub reggae muzike pretežno francuske i UK produkcije. Uz svirku u Klubu prirediti će se promocija spota "Earth Survival". SUFF party starta u 22h.

 

Petak, 11. listopada od 19h

Galerija K2, Kino kalnik, Podrumska dvorana Hrvatskog doma, Klub kulture

 

U petak u 19h u Galeriji K2 otvara se izložba "PLEH u Križevcima" umjetničke grupe PLEH iz Zagreba. U planiranju svog programa najčešće izravno lociraju predmet interesa, a zatim implementiraju performativne, akcione, instalacijske ili izložbene intervencije kao reference koje polaze od pojedinačnih umjetničkih interesa svakog člana PLEH-a. PLEH će se predstaviti izložbama u prostorima Galerije K2, Kina Kalnik i Podrumske dvorane Hrvatskog doma. U navedenim prostorima izložba će se moći razgledati u petak od 19h do 22h i u subotu od 18h do 20h.


U 22:30h u Klubu kulture održati će se koncert zagrebačkog post rock benda Beluga. Oni nisu još jedan tipičan post rock bend sa beskrajnim zvukovnim pejzažima, nego je ovo čvrsto, kompaktno, a na tu i tamo koju stvar se mogu oni divlji u srcu i pošteno razbacati. Bilo ih je u Mediki, Močvari, na još par mjesta izvan glavnog nam grada, a sad će se pojaviti i u Križevcima u sklopu SUFFesta.


Nakon koncerta, od 23h DJ Radamant provozati će publiku kroz razne stilove elektronske klupske glazbe. Iako potječe prvenstveno iz breaks-bass scene tipa breakbeat, d'n'b, dubstep, glitch hop te raznih fuzija navedenih stilova, istražuje i techno, techouse, bass-house te razne nedefinirane vrste i fuzije svih navedenih žanrova, pa možete očekivati vrlo zanimljiv DJ set.


Subota, 12. listopada od 18h

Galerija K2, Kino kalnik, Podrumska dvorana Hrvatskog doma, Klub kulture

 

U subotu u prostorima Galerije K2, Kina Kalnik i Podrumske dvorane Hrvatskog doma od 18h do 20h možete razgledati izložbu "PLEH u Križevcima" umjetničke grupe PLEH iz Zagreba.

 

Splitska udruga za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti u svom gostovanju donosi nekoliko događaja. Predstavlja se performansima na Nemčićevom trgu, izložbom vizualne poezije, prezentacijom svog izdavaštva i večerom slam poezije u Klubu kulture. DADAnti su službeni organizatori Državnog prvenstva Hrvatske u slam poeziji zaduženi za odabir kandidata koji na europskom prvenstvu predstavlja Hrvatsku. DADanti prvo nastupa na Nemčićevom trgu od 17h, a nakon performansa program se nastavlja u Klubu kulture.

 

Od 23h Vektor sprema SUFF party. Pomalo simbolično, kao u filmu Ratova zvijezda – Povratak Jedija, Vektor donosi jednu kontru. Kontru monotonim, identičnim izlascima u Križevcima. Svatko tko traži promjenu, barem na jedan vikend, dobrodošao je u subotu u Klub kulture gdje će se naš DJ mashupom aktualnih, ali i bivših stranih hitova pobrinuti za nezaboravni plesnjak.

 

Ulaz: besplatan

Organizator: Udruga K.V.A.R.K.