Preskočite na glavni sadržaj

'Instrumentalna pratnja hrvatskim tradicijskim napjevima u boji' - radionica

Pjevačko-glazbena radionica "Instrumentalna pratnja hrvatskim tradicijskim napjevima u boji" održat će se u četvrtak, 17.10.2019., od 17 do 20 sati , u Čitaonici i Galeriji VN u Zagrebu. Dobrodošli su svirači svih instrumenata, također i svirači na improviziranim udaraljkama i zvečkama. Na radionici će se vježbati tradicijski napjevi s raznih hrvatskih strana, pod stručnim vodstvom violončelista Stanislava Kovačića.
vrijeme: 17.10.2019.
mjesto: Zagreb, Čitaonica i Galerija VN, Ilica 163a

Radionica je nastavak pjevačko-glazbene radionice koja se održala 7.10. pod stručnim vodstvom etnologinje i etnoglazbenice Lidije Bajuk.
Uvježbavat će se tradicijskih napjevi naučeni na etnopjevačkoj radionici, nakon čega će voditelj Stanislav Kovačić polaznike instrumentaliste podijeliti u sviračke skupine te s njima osmisliti i uvježbati instrumentalni aranžman za svaki pojedini napjev.

Dobrodošli su svirači svih instrumenata, također i svirači na improviziranim udaraljkama i zvečkama. Mole se polaznici da sa sobom ponesu instrument. Na radionicu se pozivaju svi zainteresirani, napose sudionici prethodne etnopjevačke radionice.

Prijave se primaju e-mailom na knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili telefonom na broj 01 3703-414.

Etno-glazbene radionice su dio programa Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora provodi u suradnji s Maticom hrvatskom.

Opširnije:
http://www.kgz.hr/